wtorek, 11 lutego 2014

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Wiosenne śniadanie w środku zimy.
Twarożek, rzodkiewka i szczypior, może to połączenie banalne ale pasuje do siebie idealnie i smakuje wyśmienicie.


SKŁADNIKI :

- 250 g twarogu półtłustego
- 140 g ( pęczek ) rzodkiewki
- 40 g ( pęczek ) szczypiorku
- 150 g śmietany 18%
- sól
- pieprz ziołowy


PRZYGOTOWANIE :

Twarożek wymieszać ze śmietaną. Rzodkiewkę i szczypiorek drobno pokroić, dodać do twarożku. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z ulubionym pieczywem.


WARTOŚĆ ODŻYWCZA :

100 g                                                                               porcja na kanapkę - 80 g
Wartość energetyczna: 105,16 kcal                                  Wartość energetyczna: 84,13 kcal
Białko:                             8,59 g                                       Białko:                          6,87 g
Węglowodany:                 3,12 g                                       Węglowodany:              2,50 g
Tłuszcz:                            6,45 g                                       Tłuszcz:                         5,16 g

1 komentarz:

  1. zgadza się jest to zgrana kompozycja, nigdy nie zawodzi, też bardzo ją lubię :-)

    OdpowiedzUsuń