Pasta z oliwek w wersji podstawowej.
Dodaje się do niej jeszcze np. chili, anchois i różne przyprawy ale ja lubię taką prostą wersję z czosnkiem i kaparami. Jest przepyszna, nie można się jej oprzeć.
SKŁADNIKI :
- 150 g odsączonych czarnych oliwek
- 2 małe lub 1 duży ząbek czosnku
- 10 g (1 łyżka ) kaparów
- 10 g (1 łyżka ) kaparów
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- rukola
- bagietka
WYKONANIE :
Oliwki odsączone z zalewy pokroić, przełożyć do blendera, dodać czosnek. Powoli wlewając oliwę miksować do uzyskania konsystencji gęstej pasty.
Podawać z rukolą i bagietką.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA :
100 g pasty bez pieczywa
Wartość energetyczna: 257,19 kcal
Białko: 1,35 g
Węglowodany: 3,55 g
Tłuszcz: 26,52 g
100 g pasty bez pieczywa
Wartość energetyczna: 257,19 kcal
Białko: 1,35 g
Węglowodany: 3,55 g
Tłuszcz: 26,52 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz