Wiosenne śniadanie w środku zimy.
Twarożek, rzodkiewka i szczypior, może to połączenie banalne ale pasuje do siebie idealnie i smakuje wyśmienicie.
SKŁADNIKI :
- 250 g twarogu półtłustego
- 140 g ( pęczek ) rzodkiewki
- 40 g ( pęczek ) szczypiorku
- 150 g śmietany 18%
- sól
- pieprz ziołowy
PRZYGOTOWANIE :
Twarożek wymieszać ze śmietaną. Rzodkiewkę i szczypiorek drobno pokroić, dodać do twarożku. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z ulubionym pieczywem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA :
100 g porcja na kanapkę - 80 g
Wartość energetyczna: 105,16 kcal Wartość energetyczna: 84,13 kcal
Białko: 8,59 g Białko: 6,87 g
Węglowodany: 3,12 g Węglowodany: 2,50 g
Tłuszcz: 6,45 g Tłuszcz: 5,16 g
100 g porcja na kanapkę - 80 g
Wartość energetyczna: 105,16 kcal Wartość energetyczna: 84,13 kcal
Białko: 8,59 g Białko: 6,87 g
Węglowodany: 3,12 g Węglowodany: 2,50 g
Tłuszcz: 6,45 g Tłuszcz: 5,16 g
zgadza się jest to zgrana kompozycja, nigdy nie zawodzi, też bardzo ją lubię :-)
OdpowiedzUsuń