Owsianka w wersji szarlotkowej. Z jabłkiem i cynamonem smakuje obłędnie a przy tym jest sycąca i pożywna. Śniadanie idealne.
SKŁADNIKI :
( na 2 porcje )
( na 2 porcje )
- 40 g ( ok. 5 łyżek ) płatki owsiane
- 220 mleko 3,2%
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego
- 40 g migdałów
- 1 jabłko
PRZYGOTOWANIE :
Jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Do garnka wlać mleko, dodać płatki, cynamon i cukier. Gotować do uzyskania ulubionej gęstości. Gotową owsiankę mieszamy z jabłkiem i migdałami.
WARIANTY
Cukier można zastąpić łyżeczką miodu, a migdały ulubionymi orzechami lub rodzynkami.
WARTOŚCI ODŻYWCZE :
100 g 1 porcja - 225 g
Wartość energetyczna: 133,06 kcal Wartość energetyczna: 299,39 kcal
Białko: 4,65 g Białko: 10,46 g
Węglowodany: 12,64 g Węglowodany: 28,44 g
Tłuszcz: 7,03 g Tłuszcz: 15,82 g
Białko: 4,65 g Białko: 10,46 g
Węglowodany: 12,64 g Węglowodany: 28,44 g
Tłuszcz: 7,03 g Tłuszcz: 15,82 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz