Owsianka kokosowa z granatem. Śniadanie pełne błonnika.
Gwarancja wybuchowej energii na cały poranek ;-)
SKŁADNIKI :
( na 1 porcje )
- 30 g płatków owsianych górskich
( na 1 porcje )
- 30 g płatków owsianych górskich
- 8 g siemienia lnianego
- 170 ml mleka 3,2%
- 8 g wiórków kokosowych
- 1 łyżka soku z granatu
- 40 g pestek granatu
- 170 ml mleka 3,2%
- 8 g wiórków kokosowych
- 1 łyżka soku z granatu
- 40 g pestek granatu
PRZYGOTOWANIE :
Wlać mleko do garnka, dodać płatki owsiane, siemię lniane i wiórki kokosowe. Gotować około 5 minut do uzyskania oczekiwanej gęstości. Granata przekroić na ćwiartki. Z jednej wycisnąć sok, a z pozostałych wydobyć ziarna. Dodać do owsianki i wymieszać.
Wlać mleko do garnka, dodać płatki owsiane, siemię lniane i wiórki kokosowe. Gotować około 5 minut do uzyskania oczekiwanej gęstości. Granata przekroić na ćwiartki. Z jednej wycisnąć sok, a z pozostałych wydobyć ziarna. Dodać do owsianki i wymieszać.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA :
100 g 1 porcja - 260 g
Wartość energetyczna: 125,27 kcal Wartość energetyczna: 325,70 kcal
Białko: 4,52 g Białko: 11,75 g
Węglowodany: 12,47 g Węglowodany: 32,42 g
Tłuszcz: 6,05 g Tłuszcz: 15,73
100 g 1 porcja - 260 g
Wartość energetyczna: 125,27 kcal Wartość energetyczna: 325,70 kcal
Białko: 4,52 g Białko: 11,75 g
Węglowodany: 12,47 g Węglowodany: 32,42 g
Tłuszcz: 6,05 g Tłuszcz: 15,73
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz