piątek, 6 czerwca 2014

Owsianka z truskawkami

Uwielbiam smaki lata, a truskawki są jednym z najlepszych ich przedstawicieli. Koniecznie trzeba spróbować je na śniadanie, w połączeniu z pyszną, kremowa i sycącą owsianką. Dla mnie to jedno z idealnych śniadań.


SKŁADNIKI :
( na 1 porcję )

- 160 ml mleka 3,2%
- 30 g płatków owsianych
- 10 g otrąb pszennych
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- 120 g truskawek


WYKONANIE :

W garnku wymieszać mleko z płatkami owsianymi, otrębami i cukrem. Doprowadzić do wrzenia, gotując na średnim ogniu, ciągle mieszając. Zmniejszyć ogień i wrzucić umyte i pokrojone na ćwiartki truskawki. Dusić je 5-10 minut, zdjąć z ognia, przelać do miseczek.


Przepis bierze udział w akcji:

Milion smaków truskawek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz