środa, 18 czerwca 2014

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

Smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem papryki czerwonej , kukurydzy, marchewki i koperku. Idealna do obiadu.


SKŁADNIKI :

- 1/2 kapusty pekińskiej
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 mała marchew
- 1/3 pęczka koperku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- pieprz
- sól


WYKONANIE :

Kapustkę pekińską drobno poszatkować, przełożyć do dużej miski, posolić i wygnieść by zmiękła. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odcedzić, koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski z kapustą pekińską. Dodać oliwę z oliwek i sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.

1 komentarz: