środa, 7 maja 2014

Pieczona owsianka czekoladowo-bananowa z daktylami

Zdecydowanym plusem pieczonych owsianek jest wspaniały zapach z piekarnika, rozchodzący się po całym mieszkaniu. Taka owsianka jest idealna na zimny, deszczowy poranek. Zamieniając dodatki można przyrządzić z niej najróżniejsze wersję.


SKŁADNIKI :

- 30 g ( 3 łyżki ) płatków owsianych
- 5 g ( 1 łyżka ) otrębów pszennych
- 70 g ( 1/2 ) banana
- 80 ml mleka 3,2%
- 1 łyżeczka kakao
- 1 łyżeczka miodu gryczanego
- 1 łyżka kandyzowanego ananasa w kostce
- 3-4 daktyle suszone


WYKONANIE :

Banana zmiksować, daktyle pokroić w kostkę, dodać wszystkie pozostałe składniki. Wymieszać, przelać do kokilki.

Piec około 30 minut w temp. 180˚C

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz