SKŁADNIKI :
- 300 g buraka ( 1 duży )
- 150 g marchwi ( 1 duża )
- kiwi
- jabłko
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżeczki cukru pudru
- szczypta soli
- 300 g wody mineralnej
- 300 g soku wielowarzywnego
WYKONANIE :
Buraka przekroić na pół, obgotować 15-20 minut ( całkiem surowy może spowodować biegunkę ), wystudzić, pokroić na kawałki. Obrać cienko kiwi, pokroić, obrać i pokroić marchewkę, jabłka umyć i pokroić, usunąć gniazda nasienne ( nie obierać ). Wszystkie składniki wrzucić do blendera, zmiksować. Rozcieńczyć wodą mineralną i sokiem wielowarzywnym ( dodać mniej lub więcej płynów do uzyskania ulubionej gęstości ). Doprawić sokiem z cytryny, cukrem pudrem i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz