Pożywna i pełna błonnika pokarmowego owsianka. Suszone śliwki są bogate w minerały, witaminy, błonnik oraz antyoksydanty. Są również słodkie i smaczne więc owsianki nie trzeba dosładzać. Jest bardzo prosta, pyszna i zdrowa.
SKŁADNIKI :
( na 1 porcję )
- 30 g ( 3 łyżki ) płatków owsianych górskich
- 5 g ( 1/2 łyżki ) otrębów owsianych
- 150 ml mleka 3,2 %
- 50 g ( 10 sztuk ) suszonych śliwek
- 10 ml mleka
WYKONANIE :
Płatki owsiane i otręby gotować na mleku do uzyskania ulubionej konsystencji. Do pojemnika od blendera wsypać śliwki suszone, dolać 10 ml mleka i zmiksować na masę tak by były wyczuwalny małe kawałki. Przełożyć do owsianki, wymieszać. Udekorować suszoną śliwką.
( na 1 porcję )
- 30 g ( 3 łyżki ) płatków owsianych górskich
- 5 g ( 1/2 łyżki ) otrębów owsianych
- 150 ml mleka 3,2 %
- 50 g ( 10 sztuk ) suszonych śliwek
- 10 ml mleka
WYKONANIE :
Płatki owsiane i otręby gotować na mleku do uzyskania ulubionej konsystencji. Do pojemnika od blendera wsypać śliwki suszone, dolać 10 ml mleka i zmiksować na masę tak by były wyczuwalny małe kawałki. Przełożyć do owsianki, wymieszać. Udekorować suszoną śliwką.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA :
100 g 1 porcja - 220 g
Wartość energetyczna: 145,82 kcal Wartość energetyczna: 320,80 kcal
Białko: 4,57 g Białko: 10,05 g
Węglowodany: 25,77 g Węglowodany: 56,69 g
Tłuszcz: 3,36 g Tłuszcz: 7,39 g
Tłuszcz: 3,36 g Tłuszcz: 7,39 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz