piątek, 5 września 2014

Owsianka ze szpinakiem

Zaskakująca, zielona owsianka szpinakowa z orzechami włoskimi. Genialnie pyszna bomba witamin i składników mineralnych. Takie sycące, słodkie, zielone śniadanie dostarcza energii i dobrego humoru na cały poranek.


SKŁADNIKI :

- 35 g płatków owsianych górskich ( 3,5 łyżki )
- 10 g otrąb żytnich ( 2 łyżki )
- 170 ml mleka 3,2 %
- 60 g świeżego szpinaku baby ( 2 garście )
- 1/2 banana
- 1/2 jabłka
- 4-5 orzechów włoskich


WYKONANIE :

Płatki owsiane i otręby ugotować na mleku, odstawić. Banana obrać, połówkę pokroić w plasterki. Jabłko umyć, przekroić na pół, obrać i pozbyć się gniazda nasiennego. Szpinak dokładnie umyć, osuszyć, zmiksować blenderem na gładką masę razem z bananem i jabłkiem. Zieloną masę przełożyć do jeszcze ciepłej owsianki, dodać pokrojone na kawałki orzechy włoskie, wymieszać. Ozdobić dowolnym owocami i orzechami.

1 komentarz: