SKŁADNIKI :
- 100 g kaszy jaglanej
- 240 ml wody- 220 ml mleka
- 100 g arbuza ( można dać dowolną ilość )
WYKONANIE :
Kasze płuczemy zimną wodą a następnie wrzątkiem by pozbyć się z niej goryczki.
Zalać wodą i gotować około 10 minut, aż woda się zredukuje. Następnie wlać mleko i gotować jeszcze kolejne 10 minut do uzyskania ulubionej konsystencji.
Arbuza wypestkować i rozgnieść widelcem na pakę, dodać do ciepłej kaszy, wymieszać.
pożywnie i orzeźwiająco :)
OdpowiedzUsuńróżowiutka, idealna dla mnie :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie :)
Z Arbuzem jeszcze nie próbowałam ,ale koniecznie to zrobię :D Dzieki za pomysł na jutrzejsze śniadanie :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
muuooaa.blogspot.com