wtorek, 1 września 2015

Jaglanka z arbuzem

Kasza jaglana to królowa kasz, a jaglanka to zdrowe i pożywne śniadanie. Wersja z soczystym i słodkim arbuzem to idealny początek letniego, gorącego dnia.


SKŁADNIKI :

- 100 g kaszy jaglanej
- 240 ml wody
- 220 ml mleka
- 100 g arbuza ( można dać dowolną ilość )


WYKONANIE :

Kasze płuczemy zimną wodą a następnie wrzątkiem by pozbyć się z niej goryczki.

Zalać wodą i gotować około 10 minut, aż woda się zredukuje. Następnie wlać mleko i gotować jeszcze kolejne 10 minut do uzyskania ulubionej konsystencji.

Arbuza wypestkować i rozgnieść widelcem na pakę, dodać do ciepłej kaszy, wymieszać.

3 komentarze:

  1. różowiutka, idealna dla mnie :)
    Zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z Arbuzem jeszcze nie próbowałam ,ale koniecznie to zrobię :D Dzieki za pomysł na jutrzejsze śniadanie :D
    Pozdrawiam,
    muuooaa.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń